یادداشت های یک دانش جو

برای ساختن باورهایی استوارتر و ریشه دارتر

یادداشت های یک دانش جو

برای ساختن باورهایی استوارتر و ریشه دارتر

یادداشت های یک دانش جو

نوشتن برایم همچون مشق اندیشیدن است. می نویسم پس هستم!

دنبال کنندگان ۷ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

۲ مطلب در خرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است

محمد رضا جلائی پوراشاره: "حدس‌هایی درباره‌ سی سال بعد: چشم‌انداز تغییرات دینی در ایران" عنوان سخنرانی محمدرضا جلائی پور در نشست کانون پژوهش و گفتگو در دانشگاه یو.سی.ال. لندن است که پس از انتشار در شماره ششم مجله "سخن ما" (اسفند1393) برای بازنشر در اختیار دین آنلاین قرار گرفته است. جلائی پور این حدس‌ها را بر اساس مجموع دریافت‌ها، بصیرت و بینش‌ جامعه‌شناختیِ برآمده از شناخت خود از جامعه‌ ایران و ادبیات جامعه‌شناسی دین، فراتحلیل ده‌ها پژوهش و پایان‌نامه‌ی دردسترس درباره‌ وضعیت و تغییرات دینی در دهه‌های گذشته در ایران و جوامعی که ساختار اجتماعیِ مشابه‌تری دارند‌ و نیز توجه به اشتراکات تغییراتِ خُرد/فردی و کلان/نهادی در سایر سنت‌های دینی و زمینه‌های اجتماعی مطرح کرده است.

***

حدس‌هایی درباره‌ سی سال بعد: چشم‌انداز تغییرات دینی در ایران

|محمد رضا جلایی پور|

پژوهشگر جامعه شناسی دین

درآمد
سی سال بعد وضعیت دین و دینداری در ایران چگونه است؟ پیچیدگی‌ و غنای واقعیت‌های دینی و تغییرات آن در ایران چنان زیاد و ادبیات مطالعات تجربی و روندیِ معتبر در این زمینه به قدری نحیف و فقیر است که به دست دادن توصیف و تبیینی در حد امکان واقع‌نگرانه از شرایط کنونی نیز کار دشواری است، چه رسد به گمانه‌ زدن درباره‌ی آینده‌ای که تا حدی تحت تأثیر پیامدهای ناخواسته‌ی رخدادها و فرآیندهای پیچیده‌ی اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادیِ‌ پیش‌بینی‌ناپذیر شکل می‌گیرد.

۰ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ خرداد ۹۴ ، ۰۹:۲۲
الهام یوسفی

سه آموزگار زندگیاین کتاب نوشته فردریک لونوآر اندیشمند فرانسوی است که توسط قدرت الله مهتدی به فارسی ترجمه شده و انتشارات فرزان روز آن را منتشر کرده است.  

این اثر، هم سرگذشت نامه سه شخصیت سقراط، حضرت عیسی(ع) و بودا را در بر می گیرد و هم مطالبی درباره تعالیم و اندیشه آن را شامل می شود.  در کتاب «سقراط، عیسی، بودا: سه آموزگار زندگی»  به ناگفته هایی از اندیشه و زندگی این سه شخصیت پرداخته شده است. نویسنده همچنین به این نکته اشاره کرده که اگر این سه در میان مردم امروز زندگی می کردند، پاسخ شان به پرسش هائی که فراروی عصر ماست چه بود.

این کتاب دو بخش اصلی دارد که در بخش نخست، لونوآر به هویت و منش این سه چهره پرداخته و در بخش دوم به سخنان شان با مردم امروز جهان.

---------------------------------------------------------------------------

به نقل از خبرگزاری مهر: http://www.mehrnews.com/news/2482333

۰ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ خرداد ۹۴ ، ۰۹:۰۰
الهام یوسفی